Pataruokien kumppaneita

Pataruoat ovat edullisia ja valmistuvat esivalmistelujen jälkeen kuin itsekseen. Niihin voi myös käyttää sesongin raaka-aineita ja lähiruokaa. Kannattaa siis kaivaa kaapin perällä pölyttyvä pata esiin!

Padassa valmistettujen ruokien perusluonne on maanläheinen. Pataruoan viini saakin olla melko mutkaton, maukkaan pehmeä ja mausteinen.

Pataruokaan käytetyt raaka-aineet huomioidaan nekin viininvalinnassa.

Hedelmäisiä punaviinejä

Pataruoan punaviinit ovat useimmiten punaisia, keskitäyteläisiä tai täyteläisiä sekä melko hedelmäisiä.

Aromikkaita valkoviinejä

Kun pataruoalle halutaan valkoviini, se saa olla aromikas ja melko pehmeä hapokkuudeltaan.

Täyteläisiä oluita

Maukkaille riistaruoille sopii mainiosti myös olut, joka on usein jopa viiniä toimivampi vaihtoehto. Usein pataoluet ovat tummia ja täyteläisiä.

Katso myös nämä ruokatrendit