Mehevä pataruoka – tutustu herkullisiin resepteihin

Pataruoka on usein edullinen vaihtoehto ja valmistuu esivalmistelujen jälkeen kuin itsekseen. Niihin voi myös käyttää sesongin raaka-aineita ja lähiruokaa. Kannattaa siis kaivaa kaapin perällä pölyttyvä pata esiin!

Lämmittävät pataruoat ovat loistava ruokalaji etenkin syksyllä ja talvella. Padat valmistuvat esivalmistelujen jälkeen hellalla tai uunissa melkein kuin itsekseen. Pataruoan maustamiseen käytetään usein viiniä tai olutta. Viini maustaa, mureuttaa, hauduttaa ja viimeistelee maun. Oluen maltaisuus taas tuo ruokaan syvyyttä ja aromikkuutta. 

Padat sopivat niin arkeen kuin juhlaan ja niitä on myös helppoa muunnella erilaisten ruokavalioiden mukaan. Vegaanille sopii vaikka linssipata tai sahrami-kurpitsapata. Kasvisruokavalioon käy esimerkiksi aromikas kasvistagine. Pataruoat ovat usein myös gluteenittomia.

Tutustu alla meheviin pataresepteihimme. Alkon asiantuntijan laatiman juomasuosituksen löydät aina reseptin yhteydestä.