Juomasuositukset pohjolan antimille

Pohjola on täynnä toinen toistaan herkullisempia makuja syksyisistä riistaruoista, maukkaaseen kalaruokaan ja suussasulaviin marjaherkkuihin. Valikoimissamme on hyviä pohjoismaisille mauille sopivia juomia. Tutustu asiantuntijamme laatimiin juomasuosituksiin.
Riistaruoat + tummat oluet

Maukkaille riistaruoille sopii mainiosti tummat ja täyteläiset oluet. Valinta voi kohdistua esimerkiksi tummaan lageriin, aleen, stoutiin ja porteriin tai vaikka trappistiolueen. 

Riistaviinit ovat ennen kaikkea täyteläisiä punaviinejä. Hyviä makutyyppejä ovat esimerkiksi roteva ja voimakas ja vivahteikas ja kehittynyt. Myös alkoholittomista punaviineistä löytyy vaihtoehtoja riistaruoille. 

Kala + valkoviini

Viineistä vähärasvaisille kaloille käyvät etenkin pirteä ja hedelmäinen- sekä vivahteikas ja ryhdikäs -makutyyppien valkoviinit, myös alkoholittomana. 

Rasvaisten kalojen valkoviinivalinta voi olla vivahteikas ja ryhdikäs -makutyypin raikashappoinen ja aromikas valkoviini, joka toimii kalaruoan raikastavana vastaparina. Rasvaiselle kalalle voi valita myös runsas ja paahteinen -makutyypin täyteläisen valkoviinin, jonka muhkeus toimii etenkin paistettujen kalaruokien kanssa.

Marjaherkut + makea kuohuviini

Marjojen makuun sopii makea kotimainen alkoholiton marjakuohuviini tai esimerkiksi makea kuohuviini Astista. 

Oluista marjojen parina kannattaa kokeilla hedelmäoluita.