Takaisin
Resepti

Blinitaikina: Näin onnistut blinitaikinassa ja täytteissä

Kasvisruokavalio

Blinitaikina: Näin onnistut blinitaikinassa ja täytteissä

Kasvisruokavalio
60+ min
8 henkilöä
60+ min
8 henkilöä

Blinit toimivat talvisena iltapalana tai jopa kokonaisena ateriana, jos päällisiä vaihtelee kevyestä tukevampaan ja suolaisesta makeaan. Ota talteen takuuvarma blinitaikinaresepti.

Juomasuositus

Blinit viihtyvät parhaiten tarpeeksi rasvaisuutta leikkaavaa hapokkuutta sisältävien juomien kanssa, kuten erilaisten kuohuviinien kanssa. Kokeile esimerkiksi crémantiacavaa tai erityisesti samppanjaa.

Katso artikkelistamme lisää viini- ja olutvinkkejä blinien kumppaniksi.

Valmistusaineet

7-8 bliniä

  • 3 dl paksua jogurttia esim turkin- tai soijajogurttia

  • 15 g hiivaa

  • 1 tl sokeria tai hunajaa

  • 1 tl suolaa

  • 2 dl tattarijauhoja

  • 1 dl maitoa, kaura- tai soijajuomaa

  • 1 keltuainen

  • 1 valkuainen

Paistamiseen

  • voita

  • öljyä

Valmistusohjeet
  1. Kuumenna jogurtti kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, sokeri, suola ja tattarijauhot. Anna taikinajuuren käydä viileässä vähintään 2 tuntia tai yön yli.

  2. Lämmitä maito ja sekoita se taikinajuureen.

  3. Erottele keltuainen ja valkuainen ja sekoita keltuainen taikinaan. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja kääntele valkuaisvaahto taikinaan juuri ennen paistamista.

  4. Nosta lämpimälle pannulle voinokare ja valuta päälle tilkka öljyä. Nosta taikina kauhan avulla pannulle ja paista blinit molemmin puolin kullankeltaisiksi.