Takaisin
Resepti

Blinitaikina: näin onnistut kuohkeiden blinien valmistamisessa

Kasvisruokavalio

Blinitaikina: näin onnistut kuohkeiden blinien valmistamisessa

Kasvisruokavalio
60+ min
8 hlö
60+ min
8 hlö

Blinit toimivat talvisena iltapalana tai jopa kokonaisena ateriana, jos päällisiä vaihtelee kevyestä tukevampaan ja suolaisesta makeaan. Ota talteen takuuvarma blinitaikinaresepti.

Juomasuositus

Blinit viihtyvät parhaiten tarpeeksi rasvaisuutta leikkaavaa hapokkuutta sisältävien juomien kanssa, kuten erilaisten kuohuviinien kanssa. Kokeile esimerkiksi crémantiacavaa tai erityisesti samppanjaa.

Katso artikkelistamme lisää viini- ja olutvinkkejä blinien kumppaniksi.

Valmistusaineet

7-8 bliniä

  • 3 dl paksua jogurttia esim. turkkilaista tai soijajogurttia

  • 15 g hiivaa

  • 1 tl sokeria tai hunajaa

  • 1 tl suolaa

  • 2 dl tattarijauhoja

  • 1 dl maitoa, kaura- tai soijajuomaa

  • 1 keltuainen

  • 1 valkuainen

Paistamiseen

  • 100 g kirkastettua voita 
  • tai 50 g voita ja 0,5 dl rypsiöljyä

Valmistusohjeet
  1. Kuumenna jogurtti kädenlämpöiseksi kulhossa ja sekoita siihen hiiva, sokeri, suola. Lisää tattarijauhot koko ajan sekoittaen. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinajuuren tekeytyä viileässä vähintään 2 tuntia tai yön yli.

  2. Lämmitä maito ja sekoita se taikinajuureen.

  3. Erottele keltuainen ja valkuainen ja sekoita keltuainen taikinaan. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja kääntele valkuaisvaahto taikinaan juuri ennen paistamista.

  4. Pane kirkastettua voita tai voinokare ja tilkka öljyä lämpimälle pannulle. Nosta taikina kauhan avulla pannulle ja paista blinit molemmin puolin kullankeltaisiksi keskilämmöllä. Tarjoa blinit mädin, hienonnetun sipulin ja smetanan kanssa. Kokeile myös erilaisia kala-, kasvis- ja lihatäytteitä.