Takaisin
Resepti

Chiko rolls

Gluteeniton
Laktoositon
Vegaaninen

Chiko rolls

Gluteeniton
Laktoositon
Vegaaninen
30 min
5 hlö
30 min
5 hlö

Chiko rolls on australialainen, kevätkääryleiden tyylinen alkupala. Tässä niistä tehdään kevyempi versio, mutta jos olet uppopaiston ystävä, voit paistaa kääröt kuumassa öljyssä muutaman minuutin.

Juomasuositus

Tarjoa chiko rollsien kanssa pirteä ja hedelmäinen, tasapainoisen hapokas riesling tai sauvignon blanc Australiasta tai Uudesta-Seelannista. Oluista hedelmäiset ja runsaat lagerit sopivat rullien kaveriksi.

Valmistusaineet
10 käärylettä:
  • 10 arkkia riisipaperia

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 kevätsipuli

  • 200 g nauta-sikajauhelihaa tai härkistä

  • 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen

  • 50 g lehtikaalia pieninä paloina

  • sormisuolaa, mustapippuria myllystä

  • 1 tl Sriracha-chilikastiketta

  • 1 porkkana suikaleina

  • 1 dl basilikanlehtiä

  • Tarjoiluun: sweet chili -kastiketta

Valmistusohjeet
  1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Viipaloi kevätsipuli. Kuullota niitä hetki pannulla öljyssä. Lisää jauheliha. Paista kypsäksi. Lisää lehtikaali. Anna sen pehmetä ja lämmetä. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Kuori ja suikaloi porkkana. Lisää seokseen.

  2. Kostuta riisipaperi upottamalla se hetkeksi kuumaan veteen. Lisää päälle basilikanlehtiä ja täyteaineita. Kääräise tiukaksi rullaksi. Laita kevyesti kostutetun keittiöpyyhkeen alle odottamaan tarjoilua. Tee loput rullat samaan tapaan.

  3. Tarjoa sweet chili -kastikkeen kanssa.


Resepti Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen