Gochujang-possu

Trendikkäällä gochujang-tahnalla maustettu possu on tärkeä osa korealaista bibimbap-herkkukulhoa.

Valmistusaineet

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 rkl raastettua inkivääriä

  • 1 rkl soijaa

  • 2 rkl mirin-riisiviiniä

  • 2 rkl gochujangia eli korealaista chilitahnaa

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • muutama kierros valkopippuria myllystä

  • 1 possun sisäfilee

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Yhdistä inkiväärin, soijan, mirinin ja chilitahnan kanssa. Lisää öljy ja mausta pippurilla. Laita liha marinadiin ja anna maustua yön yli.

  2. Työnnä paistolämpömittari possufileen paksuimpaan kohtaan. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes mittari osoittaa 70 astetta (noin 30 min.) Kääri folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Viipaloi filee.

  3. Tarjoaa possua korealaisessa pyttipannussa eli Possubibimbapissa.

Resepti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen, juomasuositus Anri Lindström / Alko

Juomasuositus
Gochujang-possu

Gochujang-chilitahnan lempeän makea polte raikastuu marjaisa & raikas -makutyypin punaviinillä. Tarjoile possun kanssa hieman viilennettynä mehukasta Beaujolais'n alueen gamayta tai chileläistä pinot noiria.