Vichyssoise eli vaahdotettu peruna-purjososekeitto on ranskalaisen keittiön klassikko.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Fenkolinsiemenet ja kurkku ovat mahtava makuyhdistelmä yhdessä jogurtin ja yrttien kanssa. Paista mukaan rapeita juustolastuja ja kesän suosikkikeitto on valmis tarjottavaksi.
Kylmä jogurttipohjainen keitto kaipaa juomalta yrttistä ryhdikkyyttä. Tarjoa trendikästä, Kreikasta kotoisin olevan, Assyrtiko-lajikkeen valkoviiniä, joka tunnetaan erityisesti merellisen mineraalisesta hapokkuudestaan.
puolikas tuorekurkku tai 2 avomaankurkkua
1 dl vahvaa tuoretta minttua
1 tl fenkolinsiemeniä
400 g bulgarianjogurttia
2 rkl hunajaa
2 rkl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
Päälle
2 rkl sitruunaoliiviöljyä
Pese ja raasta kurkku. Hienonna minttu.
Murskaa fenkolinsiemenet huhmaressa.
Sekoita tehosekoittimen kulhossa jogurtti, kurkkuraaste, minttu, fenkolinsiemenet, hunaja, sitruunamehu ja suola. Soseuta sileäksi. Kaada laseihin. Valuta päälle sitruunaoliiviöljyä.
Resepti Suvi Rüster, kuva Elvi Rista, juomasuositus Anri Lindström, Alko