Takaisin
Resepti

Kylmä fenkoli-kurkkukeitto

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Kylmä fenkoli-kurkkukeitto

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Fenkolinsiemenet ja kurkku ovat mahtava makuyhdistelmä yhdessä jogurtin ja yrttien kanssa. Paista mukaan rapeita juustolastuja ja kesän suosikkikeitto on valmis tarjottavaksi.

Juomasuositus

Kylmä jogurttipohjainen keitto kaipaa juomalta yrttistä ryhdikkyyttä. Tarjoa trendikästä, Kreikasta kotoisin olevan, Assyrtiko-lajikkeen valkoviiniä, joka tunnetaan erityisesti merellisen mineraalisesta hapokkuudestaan.

Valmistusaineet
  • puolikas tuorekurkku tai 2 avomaankurkkua

  • 1 dl vahvaa tuoretta minttua

  • 1 tl fenkolinsiemeniä

  • 400 g bulgarianjogurttia

  • 2 rkl hunajaa

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 0,5 tl suolaa

Päälle

  • 2 rkl sitruunaoliiviöljyä

Valmistusohjeet
  1. Pese ja raasta kurkku. Hienonna minttu.

  2. Murskaa fenkolinsiemenet huhmaressa.

  3. Sekoita tehosekoittimen kulhossa jogurtti, kurkkuraaste, minttu, fenkolinsiemenet, hunaja, sitruunamehu ja suola. Soseuta sileäksi. Kaada laseihin. Valuta päälle sitruunaoliiviöljyä.

Resepti Suvi Rüster, kuva Elvi Rista, juomasuositus Anri Lindström, Alko