Takaisin
Resepti

Rapeat juustolastut

Gluteeniton

Rapeat juustolastut

Gluteeniton
10 min
4 hlö
10 min
4 hlö

Rapsakat juustolastut sopivat naposteltaviksi illanistujaisiin tai suolaisiksi paloiksi esimerkiksi kylmän fenkoli-kurkkukeiton kanssa.

Juomasuositus

Näiden herkullisten juustolastujen kanssa sopii parhaiten raikas ja hedelmäinen juoma, joka leikkaa juuston rasvaisuutta ja korostaa lastujen intensiivistä makua. Proseccon kevyet sitruksen ja vihreän omenan aromit yhdistyvät sen hienovaraiseen hapokkuuteen ja kupliin, jotka tuovat tasapainoa lastujen täyteläisyydelle sekä nostavat esiin parmesaanin ja cheddarin suolaiset ja pähkinäiset vivahteet.

Valmistusaineet
  • 1,5 dl cheddar- tai emmentaljuustoraastetta

  • 0,5 dl raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohjeet
  1. Sekoita juustoraasteet keskenään ja nostele nokareita uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä kekojen väliin paljon leviämisvaraa.

  2. Paista 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes juustolastujen reunat ovat ruskistuneet. Anna keksien jäähtyä ja rapeutua ennen tarjoilua.

Resepti Suvi Rüster, kuva Elvi Rista