Hernehummus

Maukas hernehummus on helppotekoinen lisäke ja oiva dippi esimerkiksi kotitekoisille ruissipseille. Samalla se tuo ihanaa väriä herkkupöytään.

Valmistusaineet

  • 2 dl veteen säilöttyjä, isoja valkoisia papuja

  • 3 dl herneitä (myös pakasteherneet käyvät)

  • 2 tl tahinia

  • 1 dl oliiviöljyä

  • 1 iso valkosipulinkynsi

  • 1/2 tl kuminansiemeniä

  • 1 tl korianterinsiemeniä

  • n. 1 tl merisuolahiutaleita (esim. Maldonia)

  • 1 rkl sitruunanmehua

  • 1 ruukku rukolaa

  • 3 oksaa vahvan mintun lehtiä

Valmistusohjeet

  1. Valuta pavut ja sulata herneet.

  2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja ne sileäksi tahnaksi.

  3. Tarjoa ruissipsien kera.

Teksti ja kuva Mari Moilanen

Juomasuositus
Hernehummus

Yhdistelmään, jossa punajuuritsatsiki tuo makeutta, hernehummus herkkyyttä ja ruissipsit mausteisuutta, sopii runsaan hedelmäinen ja paahteinen kuohuviini esimerkiksi Australiasta ja Etelä-Afrikasta tai vaihtoehtoisesti raikas ja miedosti humaloitua pale ale -olut.