Helppo hollandaise

Hollandaisekastikkeessa maistuu raikas sitruuna.

Valmistusaineet

  • 100 g voita

  • 2 huoneenlämpöistä keltuaista

  • 1 rkl (samppanja)viinietikkaa

  • 2 rkl vettä

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 0,5 tl suolaa

  • muutama kierros valkopippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi kattilassa. Anna seistä muutama minuutti. Valuta kirkas voi varovasti toiseen astiaan siten, että sakka jää kattilaan.
  2. Mittaa keltuaiset, etikka ja vesi pieneen kattilaan. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
  3. Nosta kattila pois levyltä. Lisää kirkastettu voi hitaasti ohuena nauhana samalla vatkaten. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Reetta Pasanen