Katso resepti >
Helppo hollandaise
Hollandaisekastikkeessa maistuu raikas sitruuna. Tarjoa helppo ja samettinen hollandaisekastike esimerkiksi parsan kanssa.
Odotathan hetken…
Hollandaisekastikkeessa maistuu raikas sitruuna. Tarjoa helppo ja samettinen hollandaisekastike esimerkiksi parsan kanssa.
100 g voita
2 huoneenlämpöistä keltuaista
1 rkl (samppanja)viinietikkaa
2 rkl vettä
2 rkl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
muutama kierros valkopippuria myllystä
Sulata voi kattilassa. Anna seistä muutama minuutti. Valuta kirkas voi varovasti toiseen astiaan siten, että sakka jää kattilaan.
Mittaa keltuaiset, etikka ja vesi pieneen kattilaan. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
Nosta kattila pois levyltä. Lisää kirkastettu voi hitaasti ohuena nauhana samalla vatkaten. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Reetta Pasanen