Takaisin
Resepti

Kanelikinuskiset suolatikut

Kasvisruokavalio

Kanelikinuskiset suolatikut

Kasvisruokavalio
20 min
10 hlö
20 min
10 hlö

Suolainen ja makea yhdistyvät tässä pikkupurtavassa, johon vielä kaneli tuo oman jouluisen mausteensa. Siksi se sopiikin erityisen hyvin naposteltavaksi pikkujouluissa. Kokeile kanelikinuskisia suolatikkuja vuohenjuustopilven kera.

Juomasuositus

Kanelikinuskisten suolatikkujen ja vuohenjuustopilven ykköskaveri on täyteläinen, mausteinen ja aromikas luostariolut. Kuivahedelmäinen marsala tai mausteinen vaalea portviini lämmittää mukavasti.

Valmistusaineet
  • 1 dl kuohukermaa

  • 1/2 dl fariinisokeria

  • 40 g voita

  • 1/4 tl jauhettua kanelia

  • 100 g suolatikkuja

Valmistusohjeet
  1. Sulata voi ja sokeri kattilassa liedellä. Hämmennä kunnes sokeri on liuennut. 

  2. Lisää kerma ja kaneli ja keitä 5 minuuttia. 

  3. Kaada kinuski kapeasuiseen astiaan ja dippaa suolatikut kinuskissa. Siirrä tikut esimerkiksi juomalasiin kuivumaan dipattu pää ylöspäin.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen