Karpalonäkkärit

Itse tehty näkkäri on nyt in. Karpalolla maustetut näkkärit muotoillaan pikkujoulujen kunniaksi tähdenmuotoisiksi. Tarjoa karpalonäkkäreitä vaikka savusiikatahnan kera.

Valmistusaineet

Noin 60–70 näkkäriä:

 

  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja

  • 1-1 1/2 dl ruisjauhoja

  • 1/2 kuivattuja karpaloita hienonnettuna

  • 1/2 tl suolaa

  • 70 g voita

  • 1 dl vettä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita keskenään jauhot ja hienonnetut karpalot. 

  2. Sulata voi. 

  3. Sekoita jauhot kädenlämpöiseen veteen, lisää sulatettu voi ja alusta sileäksi. 

  4. Jauhota työpöytä vehnäjauhoilla, kauli taikina hyvin ohueksi levyksi (30 x 40 cm) ja ota piparimuotilla näkkäripipareita (kuvan näkkäreiden halkaisija on noin 4 cm). 

  5. Paista näkkäreitä uunissa 6-7 minuuttia, kunnes reunat saavat väriä. 

  6. Jäähdytä ja tarjoile tahnan kanssa.


Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen

Juomasuositus
Karpalonäkkärit

Hedelmäinen, hennon paahteinen samppanja sopii täydellisesti savusiikatahnalla kuorrutetun karpalonäkkärin pariksi. Rapsakan humalainen IPA tai raikas pils sointuvat myös herkun makumaailmaan hienosti.