Pikku-macaronsien sijaan teimme macaronlevyistä ison macaronkakun, ja täytimme sen raparperi-mansikkahillolla ja voicremellä. Nam!
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Kuohkeat ja rapeat macaronleivokset ovat klassinen makea pala samppanjan seuraan. Täytteeksi sopii ihastuttava lemon curd -tahna.
Samppanja ja macaronleivokset ovat klassinen yhdistelmä. Tämän lisäksi voi nauttia esimerkiksi cavaa tai vaikkapa Italialaista moscato d'astia.
110 g mantelijauhoa
170 g tomusokeria (noin 3 dl)
90 g valkuaista (noin 3 kpl)
2 rkl sokeria
Täytteeksi esimerkiksi
lemon curd -sitruunatahnaa
suklaalevitettä
hilloa tai marmeladia
Yhdistä mantelijauho ja tomusokeri kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ja kidesokeri kiinteäksi marenkivaahdoksi. Kääntele varovasti mantelijauho-tomusokeriseos marengin joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Kaada seos pursotinpussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois. Pursota pieniä, noin 3 cm:n nokareita leivinpaperille ja anna niiden kuivua huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen paistamista.
Paista 125-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes keksit ovat rapeita. Nosta keksit heti leivinpaperilla pois kuumalta pelliltä jäähtymään ritilälle tai pöydälle.
Kaada täyte pursotinpussiin. Käännä keksit pohja ylöspäin ja pursota puolelle kekseistä pieni nokare täytettä. Toisesta puolikkaasta keksejä tulee leivosten kansi. Nostele kannet täytteen päälle ja paina varovasti kiinni.