Marenkia ja lemon curdia

Viettelevä herkku syntyy nopeasti.

Rakenna ystävälle jälkiruoka sitrushedelmistä, lemon curdista, marengista, jäätelöstä ja kermavaahdosta.

Valmistusaineet

  • 2 klementiiniä tai 1 appelsiini

  • 1,5 dl kermaa

  • 2 vaniljajäätelöpalloa

  • 4 marenkipalaa

  • 4 rkl lemon curdia

Valmistusohjeet

  1. Kuori appelsiini tai klementiinit ja nylje nahka pois. Paloittele pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  2. Pane jäätelöpallot annoskulhoihin ja annostele päälle hedelmälohkot, marengit, kermavaahto ja lemon curd. Tarjoa.

Teksti: Pirkko Koivu
Kuva: Otavamedia Oy

Juomasuositus
Lemon Curd

Sitruunatahnalla maustettu torttu tai marenkijälkiruoka maistuu makean ja aromaattisen, hapokkaan jälkiruokaviinin kanssa. Tällaista on itävaltalainen tai saksalainen auslese- tai trockenbeerenauslese viini erityisesti riesling-rypäleestä.