Freak shaken eli överipirtelön sanotaan olevan kotoisin Australiasta. Tämän kreisin pirtelön jälkiruokaversiossa yhdistyvät samat muhkeudet: jäätelö, makea kastike, marenki ja marjat.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Viettelevä herkku syntyy nopeasti.
Sitruunatahnalla maustettu torttu tai marenkijälkiruoka maistuu makean ja aromaattisen, hapokkaan jälkiruokaviinin kanssa. Tällaista on itävaltalainen tai saksalainen auslese- tai trockenbeerenauslese viini erityisesti riesling-rypäleestä.
2 klementiiniä tai 1 appelsiini
1,5 dl kermaa
2 vaniljajäätelöpalloa
4 marenkipalaa
Kuori appelsiini tai klementiinit ja nylje nahka pois. Paloittele pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Pane jäätelöpallot annoskulhoihin ja annostele päälle hedelmälohkot, marengit, kermavaahto ja lemon curd. Tarjoa.