Tarjoa kotiväelle tai vieraille Intian-matkaajien suosikki, mausteinen curry vindaloo, basmatiriisin tai naan-leivän kera.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Intialaisesta keittiöstä tuttu vaalea naanleipä on superherkullinen ja helppo tehdä kotioloissakin. Kuumenna pelti uunissa ilman leivinpaperia ja siirrä leivät suoraan pellille. Naanleipä maistuu taivaalliselta erilaisten kastikkeiden kaverina.
2 dl turkkilaista jogurttia
2 dl maitoa
50 g voita
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
6–7 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
50 g voisulaa
Kuumenna jogurtti ja maito kattilassa kädenlämpöiseksi, sulata voi paloina sekaan.
Liuota hiiva seokseen, lisää suola ja sokeri. Sekoita jauhot liemeen vaivaamatta. Kohota taikina liinalla peitettynä 60 minuuttia.
Siirrä uunipelti uunin yläosaan. Kuumenna uuni 275-asteiseksi. Jauhota työpöytä, leivo taikina pötköksi ja jaa paloiksi. Kauli tai taputtele palat hiukan kolmion muotoisiksi leiviksi (leveys noin 20 cm).
Siirrä kolme leipää kerrallaan kuumalle pellille ja paista 5–8 minuuttia. Kun leivän pinta kuplii ja siinä on väriä, leipä on valmis. Voitele kuuma leipä voisulalla ja tarjoa leivät lämpiminä.
Vinkki! Kuumenna uunissa myös pelti, onnistumisen kannalta on tärkeää, että paistoalusta on kuuma.
Vinkki! Älä käytä pellillä leivinpaperia.
Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen