Takaisin
Resepti

Parsaranskalaiset

Kasvisruokavalio

Parsaranskalaiset

Kasvisruokavalio
30 min
3 hlö
30 min
3 hlö

Jos keitetyt parsat hollandaisekastikkeella on niin nähty, kokeile uunissa paahdettuja parsaranskalaisia. Mintunmakuinen hernedippi sopii rapean herkun kylkeen kuin valettu! Kurkkaa lisää parsareseptejä.

Juomasuositus

Kuohuviini: Kesäisenvihreät parsaranskikset napostellaan parempiin suihin Alkon Vivahteikas & ryhdikäs -makutyypin kuohuviinin kera. Ranskan Alsacen crémantit saavat paahteisuutta ja moniulotteisuutta pullokypsytyksen myötä pyöristäen parsaherkun vihreää makumaailmaa. 

Alkoholiton: Alkoholiton lager-olut tarjoiltuna hyvin viilennettynä raikastaa kokonaisuutta. 

Valmistusaineet
  • 500 g vihreää parsaa 

  • 1 dl perunajauhoja 

  • 2 kananmunaa 

  • 2–3 dl pankojauhoja 

  • sormisuolaa 

  • mustapippuria 

Valmistusohjeet
  1. Huuhtele parsat ja kuori varret ohuelti. Leikkaa kuiva kantaosa pois.

  2. Jaa erillisille lautasille perunajauhot, kevyesti haarukalla sekoitetut munat japankojauhot. Saat parsaranskalaisista gluteenittomat vaihtamalla pankojauhot gluteenittomiin korppu­jauhoihin. 

  3. Pyörittele parsat perunajauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Nosta parsat leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia, kunnes parsat ovat kauniin värisiä ja rapeita. 

  4. Mausta parsaranskalaiset sormisuolalla ja mustapippurilla ja nauti ­minttu-hernedipin kanssa.

Resepti Mika Rampa, kuva Johanna Myllymäki, juomasuositukset Anri Lindström ja Taina Vilkuna, Alko