Vappuna pakkaudutaan ulos piknikille tai sateen sattuessa pöydän ääreen. Mutta jos säästä tingitäänkin, niin eväistä ei.
Katso vappumenu >
Odotathan hetken…
Pikkelöinnillä saat ihanasti makua kasviksiin. Tällä ohjeella pikkelöit kurkut, retiisit ja punasipulit.
Mummon kurkut:
1 kurkku
2 rkl hienonnettua tilliä
1 1/2 rkl sokeria
2 rkl etikkaa
1/2 tl suolaa
Pikkelöidyt retiisit:
5 retiisiä
1/2 dl vettä
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl etikkaa
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
Siirapilla marinoidut sipulit:
2 punasipulia
1/2 dl punaviinietikkaa
3 rkl vaahterasiirappia
3 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
Mummon kurkut: Viipaloi kurkut kulhoon, mittaa muut ainekset päälle ja ravista kunnes kurkuista irtoaa lientä. Anna maustua 1/2-2 tuntia.
Pikkelöydyt retiisit: Viipaloi puhtaaseen astiaan retiisit ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Kiehauta liemen ainekset ja kaada päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ja anna maustua 1–2 tuntia.
Siirapilla marinoidut sipulit: Viipaloi kuoritut sipulit kulhoon. Sekoita marinadin ainekset ja kaada sipuleille. Marinoi vähintään tunti tai anna maustua yön yli.
Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen