Takaisin
Resepti

Pikkelöidyt vihannekset: mummon kurkut, retiisit ja punasipulit

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Pikkelöidyt vihannekset: mummon kurkut, retiisit ja punasipulit

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
50 min
4 hlö
50 min
4 hlö

Pikkelöinnillä saat ihanasti makua kasviksiin. Tällä ohjeella pikkelöit kurkut, retiisit ja punasipulit.

Valmistusaineet

Mummon kurkut:

  • 1 kurkku

  • 2 rkl hienonnettua tilliä

  • 1 1/2 rkl sokeria

  • 2 rkl etikkaa

  • 1/2 tl suolaa

Pikkelöidyt retiisit:

  • 5 retiisiä

  • 1/2 dl vettä

  • 2 tl sokeria 

  • 1/2 tl suolaa

  • 1 tl etikkaa

  • 1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

Siirapilla marinoidut sipulit:

  • 2 punasipulia

  • 1/2 dl punaviinietikkaa

  • 3 rkl vaahterasiirappia

  • 3 rkl öljyä

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/4 tl mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet
  1. Mummon kurkut: Viipaloi kurkut kulhoon, mittaa muut ainekset päälle ja ravista kunnes kurkuista irtoaa lientä. Anna maustua 1/2-2 tuntia.

  2. Pikkelöydyt retiisit: Viipaloi puhtaaseen astiaan retiisit ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Kiehauta liemen ainekset ja kaada päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ja anna maustua 1–2 tuntia. 

  3. Siirapilla marinoidut sipulit: Viipaloi kuoritut sipulit kulhoon. Sekoita marinadin ainekset ja kaada sipuleille. Marinoi vähintään tunti tai anna maustua yön yli. 

  4. Tarjoile pikkelöityjä vihanneksia esimerkiksi hodarin välissä.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen