Piparjuuri-punajuurihummus

Piparjuuri antaa kunnon potkun punajuurihummukselle. Kun käytät esivalmisteltuja kikherneitä ja punajuuria, hummuksen teko käy helposti. Paista kaveriksi rapeaita leipätikkuja. Hummuksen kanssa maistuvat myös kasvikset.

Valmistusaineet

  • 1 prk (noin 180 g) tarjoiluvalmiita kikherneitä valutettuna 

  • 250 g (kolme pientä juurta) esikeitettyjä punajuuria 

  • 1 rkl tahinia

  • 1 rkl raastettua piparjuurta

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 1/2 dl sitruunan mehua

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 1/4 tl suolaa

  • mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Valuta ja huuhtele kikherneet, lohko punajuuret, kuori ja raasta piparjuuri. 

  2. Kuori valkosipulin kynnet ja purista sitruunan mehu. 

  3. Laita ainekset tehosekoittimeen öljyn kera ja aja sileäksi. 

  4. Mausta suolalla ja pippurilla. 

  5. Annoksesta tulee noin 4 dl valmista hummusta. Säilytä kannellisessa purkissa jääkaapissa. 

VINKKI! Tarjoa hummuksen kanssa kasviksia, niin saat vegetarjottimen. Laita tarjolle esim. porkkanoita, varsiselleriä, kukkakaalin kukintoja sekä pähkinöitä.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen

Juomasuositus
Piparjuuri-punajuurihummus

Valitse punajuurihummuksen pariksi runsaan hedelmäinen, tammeton pinot noir Uudesta-Seelannista tai Chilestä. Niiden tuoksussa on usein punajuurimaisia aromeja kuten hummuksessakin. Valkoviineistä puolikuiva riesling vastaa piparjuuren potkuun tasapainoisesti. Oluista maltainen tumma lager on hyvä vaihtoehto.