Tsatsikin sukulaissielu minttu-kurkku-jogurttidippi toimii monenlaisen ruoan raikkaana lisäkkeenä.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Punajuuritsatsiki on herkullinen niin maultaan kuin väriltäänkin. Se on oiva lisäke ja dippi esimerkiksi kotitekoisille ruissipseille.
Yhdistelmään, jossa punajuuritsatsiki tuo makeutta, hernehummus herkkyyttä ja ruissipsit mausteisuutta, sopii runsaan hedelmäinen ja paahteinen kuohuviini esimerkiksi Australiasta ja Etelä-Afrikasta tai vaihtoehtoisesti raikas ja miedosti humaloitua pale ale -olut.
3 dl paksua turkkilaista jugurttia
2 isoa valkosipulinkynttä
1 rkl silputtua, tuoretta tilliä
pari rouhaistua mustapippuria
0,5 tl merisuolahiutaleita (esim. Maldonia)
1 esikeitetty punajuuri raastettuna
Sekoita jugurtin joukkoon murskattu valkosipuli sekä mausteet.
Raasta joukkoon punajuuri ja sekoita.
Tarjoa punajuuritsatsiki ruissipsien dippinä.
Teksti ja kuva Mari Moilanen