Punajuuritsatsiki

Punajuuritsatsiki on herkullinen niin maultaan kuin väriltäänkin. Se on oiva lisäke ja dippi esimerkiksi kotitekoisille ruissipseille.

Valmistusaineet

  • 3 dl paksua turkkilaista jugurttia

  • 2 isoa valkosipulinkynttä

  • 1 rkl silputtua, tuoretta tilliä

  • pari rouhaistua mustapippuria

  • 0,5 tl merisuolahiutaleita (esim. Maldonia)

  • 1 esikeitetty punajuuri raastettuna

Valmistusohjeet

  1. Sekoita jugurtin joukkoon murskattu valkosipuli sekä mausteet.

  2. Raasta joukkoon punajuuri ja sekoita.

Tarjoa punajuuritsatsiki ruissipsien dippinä.

Teksti ja kuva Mari Moilanen

Juomasuositus
Punajuuritsatsiki

Yhdistelmään, jossa punajuuritsatsiki tuo makeutta, hernehummus herkkyyttä ja ruissipsit mausteisuutta, sopii runsaan hedelmäinen ja paahteinen kuohuviini esimerkiksi Australiasta ja Etelä-Afrikasta tai vaihtoehtoisesti raikas ja miedosti humaloitua pale ale -olut.