Takaisin
Resepti

Raitajuuricarpaccio

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Raitajuuricarpaccio

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
20 min
4 henkilöä
20 min
4 henkilöä

Carpaccion vegeversio valmistuu raitajuuresta. Tarjoa sen kanssa punajuuri-vuohenjuustosalaattia.

Juomasuositus

Marjaisa ja raikas punaviini Pinot Noir -rypäleestä on nappivalinta tälle herkulle. Viinin hapokkuus on oivallinen pari punajuuren makeudelle ja vuohenjuuston hapokkuudelle, eikä rakenne ole liian täyteläinen peittääkseen carpaccion aromikasta makua. Oluista raikas ja maltainen lager korostaa annoskokonaisuutta.

Valmistusaineet
  • 2 pienehköä raitajuurta

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 1 tl juoksevaa hunajaa

  • sormisuolaa, mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet
  1. Harjaa raitajuuret puhtaiksi, kuori ja leikkaa ne ohuenohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinilla.

  2. Levitä viipaleet lautasille. Pirskota päälle sitruunamehua ja hunajaa. Mausta suolalla ja pippurilla. 

  3. Tarjoa punajuuri-vuohenjuustosalaatin kanssa.

Huom: Raaka raitajuuri saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita. Evira suosittelee käyttämään puna- ja raitajuuret kunnolla kypsennettyinä. Tämän reseptin raitajuuret voi halutessaan kypsentää uunissa tai keittää ennen viipaloimista.

Resepti Sanna Kekäläinen, kuvat Reetta Pasanen