Ruokaisa salaatti syntyy helposti nektariineista ja vuohenjuustosta. Rapsakkuutta ja purutuntumaa saat cashewpähkinöistä ja raikkautta salaattiin tuo tuore minttu.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Punajuuri rakastaa vuohenjuustoa. Nauti punajuuri-vuohenjuustosalaattia sellaisenaan tai nostele sitä suomalaisen carpaccion tai raitajuuricarpaccion päälle.
Marjaisa ja raikas punaviini Pinot Noir -rypäleestä on nappivalinta tälle herkulle. Viinin hapokkuus on oivallinen pari punajuuren makeudelle ja vuohenjuuston hapokkuudelle, eikä rakenne ole liian täyteläinen peittääkseen carpaccion aromikasta makua. Oluista raikas ja maltainen lager korostaa annoskokonaisuutta.
4 suolassa paahdettua punajuurta
4 dl versoseosta
100 g kotimaista vuohenjuustoa
4 rkl kuivattuja karpaloita tai puolukoita
1 dl paahdettuja manteleita tai saksanpähkinöitä
Suolassa paahdetut punajuuret:
4 keskikokoista punajuurta
1 kg karkeaa merisuolaa
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl juoksevaa hunajaa
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Valmista punajuuret: Pese punajuuret huolellisesti juuresharjalla. Varo rikkomasta pintaa. Jätä juuri paikoilleen. Laita suola uunivuokaan ja työnnä punajuuret juuri ylöspäin suolaan. Paista 200-asteisessa uunissa 1,5-2 tuntia, koosta riippuen.
Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Kuori ja lohko tai kuutioi paahdetut punajuuret. Sekoita salaattikastikkeen kanssa.
Jos tarjoat salaatin carpaccion kanssa, nostele sitä carpaccion päälle. Viimeistele versoseoksella, juustolastuilla, karpaloilla ja pähkinöillä.
Vinkki: Voit halutessasi tarjota suolatut punajuuret uuniperunoiden korvikkeena.
Resepti Sanna Kekäläinen, kuvat Reetta Pasanen