Öljyyn säilötyn, savustetun särjen ruodot pehmenevät syötäviksi kypsennystavan ansiosta. Vuohenjuustoa ja murskattua savusärkeä lastataan punajuurirösteille rennosti.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Herkullinen ja voimakkaankin makuinen savumuikkumousse on oiva päällinen blineille. Annoksen kruunaa puna- ja ruohosipulihakkelus.
Blinien kera käy juomaksi tukeva samppanja tai laadukas kuohuviini. Alsacen hapokkaat riesling-viinit ovat usein puolikuivia, joten ne sopivat hyvin blinipäällisten voimakkaidenkin makujen kuten raa’an sipulin kanssa. Suolaisten blinitäytteiden kanssa voi kokeilla myös pils- ja lageroluita. Kaikista juomatyypeistä löytyy myös blineille sopiva alkoholiton vaihtoehto.
1 tlk (noin 200 g) savumuikkuja
1 tlk creme fraichea
2 dl kuohukermaa
Mustapippuria, tilliä, suolaa ja sitruunan mehua maun mukaan
Hakkelukseen:
1 pieni punasipuli
1 nippu ruohosipulia
Hieman suolaa ja mustapippuria
Tee blinitaikina hyvissä ajoin ennen paistamista, mieluiten edellisenä päivänä.
Hienonna savumuikut mahdollisimman hienoksi silpuksi. Vaahdota kerma.
Yhdistä kaikki ainekset ja tarkista maku. Hienonna sipulit ja mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile blinit savumuikkumoussen ja sipulihakkeluksen kera.
Resepti Otto Leskinen, Junior MasterChef 2017, kuva Jesse Karjalainen