Takaisin
Resepti

Savumuikkumousse blineille

Gluteeniton

Savumuikkumousse blineille

Gluteeniton
10 min
4 hlö
10 min
4 hlö

Herkullinen ja voimakkaankin makuinen savumuikkumousse on oiva päällinen blineille. Annoksen kruunaa puna- ja ruohosipulihakkelus.

Juomasuositus

Blinien kera käy juomaksi tukeva samppanja tai laadukas kuohuviini. Alsacen hapokkaat riesling-viinit ovat usein puolikuivia, joten ne sopivat hyvin blinipäällisten voimakkaidenkin makujen kuten raa’an sipulin kanssa. Suolaisten blinitäytteiden kanssa voi kokeilla myös pils- ja lageroluita. Kaikista juomatyypeistä löytyy myös blineille sopiva alkoholiton vaihtoehto.

Valmistusaineet
  • 1 tlk (noin 200 g) savumuikkuja 

  • 1 tlk creme fraichea

  • 2 dl kuohukermaa 

  • Mustapippuria, tilliä, suolaa ja sitruunan mehua maun mukaan

  • Hakkelukseen:

  • 1 pieni punasipuli

  • 1 nippu ruohosipulia

  • Hieman suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet
  1. Tee blinitaikina hyvissä ajoin ennen paistamista, mieluiten edellisenä päivänä. 

  2. Hienonna savumuikut mahdollisimman hienoksi silpuksi. Vaahdota kerma.

  3. Yhdistä kaikki ainekset ja tarkista maku. Hienonna sipulit ja mausta suolalla ja pippurilla. 

  4. Tarjoile blinit savumuikkumoussen ja sipulihakkeluksen kera.

Resepti Otto Leskinen, Junior MasterChef 2017, kuva Jesse Karjalainen