Takaisin
Resepti

Sirkka-lohipiirakka

Sirkka-lohipiirakka

10 hlö
10 hlö

Paahteisen pähkinän makuinen sirkka maistuu suolaisessa piirakassa, joka valmistuu ilman uunia. Sen pohja valmistetaan sirkkaleivästä ja sisus maukkaista liittolaisista, lohesta ja vuohenjuustosta. Kokoa päälle vielä keko salaattia, ja vot! Ruokaisa proteiinipitoinen kahden juuston sirkka-lohipiirakka on juhlava tarjottava.

Juomasuositus

Sirkkalohipiirakan kera maistuu limettisen vivahteikas Sauvignon Blanc Uudesta-Seelannista tai Chilestä. Saison-oluiden miellyttävä hapokkuus pelaa myös hyvin yhteen tämän raikkaan piirakan kanssa.

Valmistusaineet

Pohja:

  • 150 g sirkkaleipää

  • 50 g voita

Täyte:
  • 1 dl vispikermaa

  • 200 g ruohosipulin makuista tuorejuustoa

  • 400 g vuohenmaitojuustoa 

  • 1/2 limen mehu

  • 200 g lämminsavu- tai loimulohta

  • 3 rkl tuoretta ruohosipulia silputtuna

  • 1 rkl sinappia

  • 1/2 rkl hunajaa

  • 1 valkosipulin kynsi

  • mustapippuria myllystä

  • 2 liivatelehteä

  • 2 rkl limenmehua

Päälle:

  • 100 g kirsikkatomaatteja

  • 100 g minimozzarellapalloja

  • 1 dl tuoretta basilikaa

  • mustapippurirouhetta

  • oliiviöljyä

Valmistusohjeet
  1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja ja reunat kelmulla. Aja sirkkaleipä tehosekoittimella hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele tiukasti vuoan pohjalle.

  2. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon tuorejuusto ja haarukalla hienonnettu vuohenjuusto. Notkista seos limen mehulla. Lisää perattu lohi ja ruohosipulit. Mausta sinapilla, hunajalla, puristetulla valkosipulilla ja pippurilla.

  3. Liota liivatelehtiä viisi minuuttia kylmässä vedessä, purista kevyesti ja liuota lehdet kuumennettuun limemehuun. Valuta täytteeseen samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte vuokaan leipäpohjan päälle, silota pinta tasaiseksi. Peitä astia kelmulla. 

  4. Hyydytä piirakkaa jääkapissa noin 4 tuntia tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluastialle. Koristele piirakka tomaateilla, minimozzarellalla ja basilikalla. Rouhaise päälle mustapippuria. Tarjoa lisäksi hyvää oliiviöljyä.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Taina Vilkuna