Takaisin
Resepti

Sirkkagranolakakku

Sirkkagranolakakku

10 hlö
10 hlö

Leivo muhkeaan kakkuun herkullinen, karamellimainen pohja, mausta se kardemummalla ja rapeuta sirkkagranolalla. Koristele kakku aamiaisaineksilla, eli marjoilla ja sirkkagranolalla. Nosta komeus vaikka brunssipöytään.

Valmistusaineet

Pohja:

  • 200 g voita

  • 2 dl sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 1 / 2 dl sirkkagranolaa

  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

  • 1 päärynä

  • 1 nektariini tai persikka

  • 1 dl marjoja (mansikoita, vadelmia, mustikoita, viinimarjoja tms.)

  • 1 dl turkkilaista jogurttia

  • 2 dl rahkaa

  • 1 dl kermaa

  • 3 rkl sokeria

  • 1 1/2 tl vaniljasokeria

  • 1/4 tl kardemummaa

  • 1 muna

Tarjoiluun:

  • 1 dl sirkkagranolaa

  • 1/2 rkl hunajaa

  • 2-3 dl marjoja

Valmistusohjeet
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele irtopohjavuoan (halkaisija 18–20 cm) reunat, kiristä pohjalle leivinpaperi. 

  2. Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kuivat aineet eli sirkkagranola ja vehnäjauhot keskenään ja sekoita taikinaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. 

  3. Pese ja viipaloi hedelmät. Levitä ne marjojen kanssa kakkupohjan päälle. Sekoita loput täytteen ainekset ja kaada marjojen päälle. 

  4. Paista kakkua uunissa 50–60 minuuttia kakun koosta riippuen. Korkeampi kakku tarvitsee pidemmän kypsymisajan kuin halkaisijaltaan isommassa vuoassa paistettu. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.

  5. Mausta sirkkagranola hunajalla ja ripottele kakun keskelle. Nosta päälle keko marjoja ja nauti vaikka brunssilla.

VINKKI! Tee kakku edellisenä iltana, jos haluat tarjota sitä brunssilla. Koristele granolalla ja marjoilla kuitenkin juuri ennen tarjoilua. Brunssilla maistuu myös herkullinen sirkka-lohipiirakka.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Taina Vilkuna