Takaisin
Resepti

Valkosipuliperunat

Gluteeniton

Valkosipuliperunat

Gluteeniton
60 min
6 henkilöä
60 min
6 henkilöä

Valkosipuliperunat on klassikko, joka sopii monen ruoan lisukkeeksi. Tässä ohjeessa peruna saa lisämakua pannulla paistamisesta.

Valmistusaineet
  • 1 kg perunaa (yleisperuna)

  • 1 sipuli

  • 4–5 valkosipulinkynttä

  • 2 rkl öljyä

  • 1 tl suolaa

  • ½ tl mustapippuria rouhittuna

  • 4 dl kuohukermaa

Valmistusohjeet
  1. Kuori perunat ja viipaloi ne noin 2 mm paksuiksi viipaleiksi kylmään veteen. Valuta peruna­viipaleet siivilässä ja kuivaa huolella puhtaalla leivinliinalla.

  2. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi.

  3. Kuumenna paistinpannulla öljy ja paista siinä perunoita sekä sipuleita muutama minuutti, kunnes ne ovat väriltään läpikuultavia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  4. Siirrä perunat 20 x 30 cm­ -kokoiseen voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle kuohukerma. Paista 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti.

  5. Tarjoa valkosipuliperunoita esimerkiksi burgundinpadan tai lampaanpaistin lisukkeena.

Vinkki: Voit tehdä valkosipuli perunat myös pieniin (Ø 10 cm) annosvuokiin.

Resepti Mika Rampa, kuva Johanna Myllymäki, juomasuositukset Anri Lindström/Alko