Järki-särki taipuu tässä ohjeessa herkulliseksi aasialaiseksi makupalaksi, eli vietnamilaiseksi kesärullaksi.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Nämä herkulliset aasialaiset broileripyörykät saavat makunsa vietnamilaisesta keittiöstä. Pyörittele ja mausta broileripullat vietnamilaisittain mintulla ja sitruunaruoholla.
Nappivalinta yrttisen herkille broileripyöryköille löytyy valkoviinien vivahteikas & ryhdikäs -makutyypistä. Tarjoile vietnamilaisten broileripullien kanssa sauvignon blancia Uudesta-Seelannista, jonka kypsät passiohedelmäiset ja yrttiset aromit vievät ajatukset Kauko-Itään.
1 valkosipulinkynsi
1 salottisipuli
1 sitruunaruoho
1 chilipalko (tulisuusaste oman maun mukaan)
400 g broilerin jauhelihaa
11/2 rkl maissitärkkelystä
1 tl aasialaista kalakastiketta
muutama kierros valkopippuria myllystä
3 rkl hienonnettua korianteria
2 rkl hienonnettua minttua
Tarjoiluun:
Sweet chili- ja kalakastiketta
Kuori sipulit. Hienonna ne pienenpieniksi kuutioiksi. Irrota sitruunaruohosta uloimmat lehdet. Hienonna pehmeä, vaalea sisus. Poista chilistä kanta ja siemenet. Kuutioi chili. Sekoita kaikki kasvikset jauhelihan kanssa. Lisää joukkoon maissitärkkelys, kalakastike, pippuri ja yrtit.
Pyörittele massasta kostutetuin käsin pieniä palloja.
Paista joko pannulla rypsiöljyssä noin 5 minuuttia tai 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Tarjoa sweet chilin ja kalakastikkeen kanssa.
Vinkki: Pullat maistuvat hyviltä myös vietnamilaisissa patongeissa tai nuudeleiden kera. Bánh mì eli vietnamilainen täytetty patonki on trendikästä pikaruokaa muun muassa New Yorkissa. Eikä ihme, sillä leivän sisälle laitettavat pikkelöidyt kasvikset antavat hyvän terän lempeänmakuiselle patongille. Täyttävyyttä leipä saa broilerista, possusta tai makkarasta. Hauskan makulisän ja vitsikkään ulkomuodon patonkiin tuovat broileripullat.
Resepti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen, juomasuositus Anri Lindström / Alko