Amarone-risotto

Yhdistä rohkeasti amarone eli täyteläinen punaviini risottoon, jonka juju on viinissä muhitetut sienet.

Valmistusaineet

  • n. 1,25 l kasvislientä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 salottisipuli, kuorittuna ja hienonnettuna
  • 2,5 dl risottoriisiä
  • 1 dl amaronea tai muuta täyteläistä punaviiniä
  • 1 rkl voita
  • suolaa, mustapippuria myllystä
  • 50 g raastettua parmesaania
  • 2 rkl tuoreita yrttejä hienonnettuna, esim.
  • ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna kasvisliemi. Kuullota sipuli oliiviöljyssä keskilämmöllä. Lisää riisi ja paista koko ajan sekoitellen noin 2 minuuttia. Kaada pannulle viini ja paista sekoitellen, kunnes viini on melkein kokonaan imeytynyt. Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan, seosta sekoitellen, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Toista liemen lisäämistä ja sekoittelua, kunnes riisi on napakan kypsää. Katso ohjeellinen keittoaika pakkauksen kyljestä.

  2. Viimeistele voilla, suolalla, pippurilla ja parmesaanilla. Juuri ennen tarjoilua ripottele päälle karamellisoidut sienet ja yrtit.


Katso karamellisoitujen sienten ohje täältä.

Juomasuositus
Amarone-risotto

Amaronet ovat tuhdin täyteläisiä viinejä, joita annetaan usein lahjaksi. Ne ovat parhaimmillaan meditaatioviineinä eli sellaisenaan hyvässä seurassa nautittuina.

Jos haluat tarjota Amaronen kanssa lihaa, se saa olla voimakasta. Viinit viihtyvät myös kovien, kypsytettyjen juustojen kumppaneina.