Karamellisoidut sienet risottoon

Yhdistä rohkeasti amarone eli täyteläinen punaviini risottoon, jonka juju on viinissä muhitetut sienet.

Valmistusaineet

  • 200 g puhdistettuja sieniä kuutioina (esim. suppilovahveroita, mustia torvisieniä, tatteja)

  • 150 g puhdistettuja sieniä viipaleina

  • 3 rkl rypsiöljyä

  • suolaa, mustapippuria myllystä

  • 1 salottisipuli, kuorittuna ja viipaloituna

  • 1 valkosipulinkynsi, kuorittuna ja viipaloituna

  • 2 rkl sokeria

  • 1 rkl vettä

  • 2 dl amaronea tai muuta täyteläistä punaviiniä

  • 1 dl punaviinietikkaa

  • 2 tl voita

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin karamellisoidut sienet. Paista kuutioituja sieniä ruokalusikallisessa öljyä n. 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta hetkeksi sivuun.

  2. Laita pannulle 1 rkl öljyä ja kuullota salotti- ja valkosipulit pehmeiksi. Nosta ne sivuun sienten joukkoon.

  3. Mittaa sokeri ja vesi pieneen kattilaan. Kuumenna keskilämpöiseksi. Keitä n. 6 minuuttia. Lisää punaviini ja viinietikka. Keitä, kunnes seos on keittynyt kokoon noin puoleen alkuperäisestä.

  4. Yhdistä sieni-sipuliseos ja keitä n. 3 minuuttia.

  5. Paista viipaloidut sienet ruokalusikallisessa öljyä kypsiksi. Yhdistä seos kuutioitujen sienten joukkoon. Lisää joukkoon voi. Peitä ja pidä lämpimänä.


Katso amarone-risoton ohje täältä.

Juomasuositus
Juomasuositus
Amaronet ovat tuhdin täyteläisiä viinejä, joita annetaan usein lahjaksi. Ne ovat parhaimmillaan meditaatioviineinä eli sellaisenaan hyvässä seurassa nautittuina. Jos haluat tarjota Amaronen kanssa lihaa, se saa olla voimakasta.

Viinit viihtyvät myös kovien, kypsytettyjen juustojen kumppaneina. Voit myös ennakkoluulottomasti yhdistää amaronen syksyiseen risottoon, jonka juju on viinissä muhitetut sienet.