Bunny chow –lammascurry

Bunny chow on intialaisten siirtolaisten keittiön herkku, jossa makuja pullisteleva curry tarjoillaan hauskasti leivästä.

Valmistusaineet

  • 4 karitsan paahtopaistia (yht. n. 600–700 g)
Marinadi
  • 2 valkosipulinkynttä
  • n. 3 cm pala inkivääriä
  • 0,5 dl punaviinietikkaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 2 tl curryjauhetta
  • 2 tl garam masalaa
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tl korianterinsiemeniä
Kastike
  • 2 sipulia
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 laakerinlehteä
  • n. 1,5 dl lihalientä
  • 2 rkl mangochutneya
  • 2,5 dl kuivattuja taateleita kuutioituna
  • sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
  • 1 pyöreä maalaisleipä tai
  • 4 isoa, pyöreää sämpylää
  • oliiviöljyä
  • 1 dl paksua kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
  • 1 annos sambalia

Valmistusohjeet

  1. Puhdista mahdolliset kalvot paahtopaisteista. Leikkaa liha n. 2,5 x 2,5 cm kokoisiksi kuutioiksi.

  2. Tee marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulit, kuori ja raasta inkivääri. Laita ne isoon minigrip-pussiin muiden marinadiaineiden kanssa. Voit murskata korianterit tai laittaa ne kokonaisina. Laita joukkoon lihapalat. Kääntele pussia niin, että marinadi leviää tasaisesti joka puolelle. Anna maustua vähintään tunti tai halutessasi yön yli.

  3. Kuori ja lohko sipulit. Laita hetkeksi sivuun. Kuullota lihapaloihin kaunis väri padassa öljyssä. Paistaminen kannattaa tehdä muutamassa erässä. Lisää pataan sipulit, laakerinlehdet, lihaliemi, chutney, taatelit ja loput lihan marinadista. Kiehauta seos ja anna hautua miedohkolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia. Jos seos kuivuu liikaa, lisää lihalientä. Tarkista maku. Lisää haluamasi määrä suolaa ja pippuria.

  4. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Leikkaa leivästä tai sämpylöistä ”hattu” irti. Koverra sisus pois. Sivele leivän leikkauspintaan ja sisälle hieman öljyä. Laita uuniin n. 5 minuutiksi.

  5. Laita valmis lammascurry leipään. Tarjoa jogurtin ja tomaattisen sambal-lisäkkeen kanssa. Leivän kansi ja pois koverrettu sisus ovat hyvä lisäke currylle.

Katso sambal-lisäkkeen ohje täältä.

Juomasuositus
Bunny chow –lammascurry

Bunny chow -lammascurryn rouhean mausteiseen ja makeahkoon makumaailmaan sopivat mehevät ja hilloiset etelä­afrikkalaiset punaviinit Pinotage- tai Shiraz-rypäleistä.

Oluista rotevat ja luonteikkaat portterit tai stoutit tukevat vahvalla maullaan bunny chow'n intensiivistä luonnetta.