Takaisin
Resepti

Chimichurri-yrttikastike

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Chimichurri-yrttikastike

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Mehevä grillipihvi rakastaa chimichurria, vihreää klassikkokastiketta Argentiinasta.

Valmistusaineet
  • 1 valkosipulinkynsi

  • 2,5 dl hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, korianteria ja oreganoa

  • n. 0,75 dl oliiviöljyä

  • 1 rkl punaviinietikkaa

  • 0,5 tl juustokuminaa eli jeeraa

  • 0,25 tl rouhittua chiliä myllystä

  • 1 tl (sormi)suolaa

  • 1 tl sokeria

  • 0,25 tl mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet
  1. Kuori valkosipuli ja laita se kulhoon muiden kastikkeen aineiden kanssa.

  2. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä, jos seos tuntuu liian paksulta.

Kesän mehevä menu syntyy grillipihvistä, chorizosta ja makuraitasalaatista.