Grillipihvi, chorizoa ja makuraitasalaatti

Järjestä asado, argentiinalainen grillijuhla. Paista pihviä, makuisaa makkaraa ja tarjoa lisäksi raikasta salaattia.

Valmistusaineet

  • 600 g pihvilihaa, esim. entrecôte’ta

  • 1,5 tl sormisuolaa

  • 0,5 tl mustapippuria myllystä

  • 8 pientä chorizoa tai muuta raakamakkaraa

  • 4 Baby gem -salaattia eli sydänsalaattia

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • muutama kirsikkatomaatti

Valmistusohjeet

  1. Ota lihat hyvissä ajoin eli vähintään noin tunti ennen paistamista huoneenlämpöön.

  2. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Grillaa niiden pintaan kaunis väri pihagrillissä tai parilalla. Työnnä paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari. Laita lihat uunivuokaan ja jatka kypsentämistä 150-asteisessa uunissa, kunnes mittari osoittaa 58 astetta. Tällöin liha on kauniin vaaleanpunaista sisältä. Jos haluat täysin kypsää, niin jatka paistamista kunnes sisälämpö on 65 astetta. Anna lihan vetäytyä n. 10 minuuttia folion alla.

  3. Paista makkarat pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi.

  4. Huuhtele salaatit ja puolita ne. Sivele kevyesti öljyllä. Grillaa salaatinpuolikkaita noin 30 sekuntia molemmilta puolilta. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.

  5. Tarjoa lihat makkaran, salaatin, puolitettujen kirsikkatomaattien ja chimichurrin kanssa. 


Katso chimichurri-yrttikastikkeen resepti täältä.

Juomasuositus
Juomasuositus

Argentiinalaisen asadon itseoikeutettu kumppani on saman maan mehevä ja hilloinen Malbec. Tummanpuhuvan viinin kypsä täyteläisyys ja karhunvatukkainen mausteisuus sopivat asadon muhkeaan ja yrttiseen makumaailmaan.