Grillattu pihvi ja chimichurri

Argentiinassa pihvi tarjoillaan usein grillattuna chimichurri-kastikkeen ja vihreän salaatin kera. Etenkin syksyllä mukaan voi paahtaa uunissa juureksia.

Valmistusaineet

  • 4 pihviä (esim. marmorihärän ulkofileepihviä)

  • rypsi- tai oliiviöljyä

  • sormisuolaa, mustapippuria myllystä


Tarjoiluun

  • chimichurria, vihreää salaattia ja paahdettuja juureksia


Chimichurri

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 2 dl hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, korianteria ja oreganoa

  • n. 3/4 dl oliiviöljyä

  • 1 rkl punaviinietikkaa

  • 1/2 tl juustokuminaa

  • 1/4 tl kuivattua, rouhittua chiliä

  • 1 tl (sormi)suolaa

  • 1/2 tl sokeria

  • 1/4 tl mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Ota liha hyvissä ajoin, vähintään puoli tuntia ennen paistamista, huoneenlämpöön.

  2. Taputtele liha tarvittaessa kuivaksi talouspaperilla. Sipaise lihojen pintaan kevyesti öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Paista lihat grillissä tai parilapannulla haluamaasi kypsyyteen, 1 1/2–5 minuuttia kummaltakin puolelta.

  4. Tarjoa chimichurrin, vihreän salaatin ja juuresten kanssa.


Chimichurri

  1. Kuori valkosipuli ja laita se kulhoon muiden aineiden kanssa. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi.

  2. Lisää tarvittaessa öljyä, jos seos tuntuu liian paksulta.

Juomasuositus
Grillattu pihvi ja chimichurri

Pihvin makupariksi sopivat hyvin argentiinalaiset punaviinit. Etenkin tummanpuhuva, runsaan hedelmäinen ja sopivan tanniininen malbec on hyvä valinta pihviviiniksi. Alkon viinimakutyypeistä hyvä valinta löytyy varmimmin mehevä ja hilloinen -ryhmästä.