Tuomas Enbusken korealainen bulgogi

Tämä Korealainen ruokalaji tarkoittaa kirjaimellisesti "tulta" ja "lihaa".

Valmistusaineet

  • n. 800 g naudanlihaa, esim. ulkofileetä

Marinadi:
  • 3 valkosipulinkynttä
  • nippu kevätsipulia
  • pieni keltasipuli
  • n. 1 dl soijaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Paistamiseen:
  • öljyä

Valmistusohjeet

  1. Suikaloi liha ja hienonna sipulit.
  2. Sekoita marinadin ainekset ja laita lihasuikaleet marinadiin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään kahden tunnin ajan.
  3. Paista lihasuikaleita grillissä tai pannulla niin, että lihasta tulee mureaa ja kypsää. Jos haluat lisätä mukaan porkkanaa, viipaleet kannattaa laittaa pannuun kypsennyksen loppuvaiheessa.
  4. Bulgogia voi tarjoilla riisin kera tai lehtisalaattiin kiedottuna.