Takaisin
Resepti

Lammasmakkarapizza

Lammasmakkarapizza

60 min
4 hlö
60 min
4 hlö

Viikonlopun luksuspizzan taikinan annetaan nousta hätäilemättä. Täytteeksi puristetaan valmiiksi maustettua raakamakkaraa.

Juomasuositus

Lammasmakkarapizzassa on paljon hapokkaita raaka-aineita (tomaatti, vuohenjuusto, artisokka, etikka). Tästä syystä viininkin on hyvä olla hapokas.

Valitse pizzan kumppaniksi marjaisa ja raikas, kirsikkaisen mausteinen sangiovese Italiasta tai punamarjainen pinot noir Chilestä tai Uudesta-Seelannista.

Valmistusaineet
Pizzataikina
  • 2 dl vettä
  • n. 15 g hiivaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl sokeria
  • noin 5 dl durumvehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä

Tomaattikastike
  • 1 prk (140 g) tomaattipyreetä
  • 1 dl tuoreita yrttejä silputtuna (oreganoa, timjamia ja/tai basilikaa)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • (pari tippaa tabascoa)

Täyte
  • 5–6 dl mozzarellajuustoraastetta
  • 300 g lammasraakamakkaraa
  • 1 pkt (200 g) pehmeää vuohenjuustoa
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 dl artisokansydämiä viipaloituna

Pinnalle
  • tuoreita yrttejä (rosmariinia ja timjamia)
Valmistusohjeet
  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola ja sokeri. Alusta jauhot joukkoon vähitellen ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi mielellään muutaman tunnin ajan.

  2. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikinasta useita haluamasi kokoisia ohuita pizzapohjia. Nosta leivinpaperin päälle.

  3. Pane leivinpelti uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen.

  4. Sekoita tomaattikastikkeen ainekset keskenään. Sivele sitä ohuesti pizzapohjille. Ripottele päälle mozzarellaraastetta. Purista lammasmakkaramassaa pieniksi palleroiksi pizzan päälle. Ota lusikalla vuohenjuustosta nokareita ja jaa pizzoille. Halkaise kirsikkatomaatit, viipaloi artisokat ja lisää täytteeksi.

  5. Vedä pizzat leivinpaperin kanssa kuumalle pellille ja paista noin 10–12 minuuttia. Ripottele päälle tuoreita yrttejä ja tarjoa heti.

Tulinen kinkkupizza

Tulinen kinkkupizza vie kielen mennessään! Sahramilla maustetusta pohjasta syntyy kaksi pizzaa: hedelmäinen juustopizza valkoisella kastikkeella ja tulinen kinkkupizza itsetehdyllä tomaattikastikkeella.

Katso resepti >