Takaisin
Resepti

Karitsanpotka

Karitsanpotka

60 min
4 hlö
60 min
4 hlö

Karitsanpotka on tuhti ja maistuva pääruoka vähällä vaivalla. Tarjoile lisäkkeenä manchegolla silattua perunamuusia ja juomaksi kypsää punaviiniä. Makunautinto vaikkapa pääsiäiseen on valmis!

Juomasuositus

Pitkään haudutettu lampaanpotka viihtyy kypsän punaviinin seurassa. Valitse kumppaniksi, täyteläinen reserva tai gran reserva Espanjan Riojasta. Nämä viinit eivät vaadi pitkää kellarointia vaan ovat heti valmiita ruokapöytään.

Valmistusaineet
  • 4 lampaan- tai karitsanpotkaa

  • 4 rkl voi-öljyseosta

  • suolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä

  • 0,5 l lihalientä

  • 5 dl punaviiniä

  • muutama oksa timjamia

  • 4 salottisipulia

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 4 paprikaa, eri värisiä, jos löytyy

  • 1/2 pieni kesäkurpitsa

  • 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

KASTIKE

  • 8 dl haudutuslientä

  • maissitärkkelystä tai tummaa kastikesuurusta

  • muutama kierros mustapippuria myllystä, (suolaa)

Valmistusohjeet
  1. Ota karitsanpotkat noin puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Paista niihin kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita potkat uunivuokaan.

  2. Kaada pannulle lihaliemi ja punaviini. Kiehauta seos ja kaada se uunivuokaan. Lisää timjami. Peitä vuoka foliolla.

  3. Hauduta potkia 150-asteisessa uunissa noin reilu 1 tunti.

  4. Kuori sipulit ja paloittele ne. Poista paprikoista kanta ja siemenet. Paloittele paprikat. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Lisää kasvikset pataan.

  5. Jatka kypsentämistä kunnes liha on niin kypsää, että se irtoaa luusta helposti, n. 30–45 min.

  6. Siivilöi haudutusliemi. Suurusta se pakkauksen ohjeen mukaan maissitärkkelyksellä tai tummalla kastikesuuruksella. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla. Tarjoa potkat manchegomuusin ja kasvisten kanssa. Ripottele päälle lehtipersiljaa.


Katso manchegomuusin ohje täältä.