Paahdetut juurekset

Paahdetut juurekset ovat syksyistä juhlaruokaa. Ne maistuvat sellaisinaan tai lihan tai kalan lisukkeina.

Juustonokareet kruunaavat annoksen juhlavaksi. Valkosipulin ystävä lisää juuresten sekaan kokonaisia kuorimattomia valkosipulinkynsiä.

Valmistusaineet

  • 3 isoa punajuurta

  • 2–3 palsternakkaa koosta riippuen

  • 5–6 valkosipulinkynttä kuorimattomana

  • 1 bataatti

  • 0,5 dl oliiviöljyä

  • puolen sitruunan mehu

  • tuoretta timjamia

  • suolaa, pippuria

  • cayennepippuria

  • vuohen tuorejuustoa

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja paloittele punajuuri ja palsternakka noin 2–3 sentin läpimittaisiksi kuutioiksi. Erottele valkosipulinkynnet toisistaan, mutta jätä niihin kuori paikalleen. Lado juurespalat ja valkosipulinkynnet isoon uunivuokaan ja pidä ainekset erillään, niin väriraidat erottuvat toisistaan. Jätä vuokaan tilaa bataatille, joka tuodaan mukaan myöhemmin.

  2. Kaada ainesten päälle öljyä ja sitruunan mehu. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla sekä timjamilla. Pane 200-asteiseen uuniin kypsymään.

  3. Kuori ja paloittele bataatti samankokoisiksi kuutioiksi kuin muutkin juurekset. Mausta muiden ainesten tavoin ja lisää ne vuokaan, kun muut ainekset ovat olleet uunissa noin 20 minuuttia.

  4. Jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kaikki kypsiä.

  5. Ennen tarjoilua koristele vuohenjuustonokareilla ja tarjoa yhdessä sienitimbaalien kanssa.

Juomasuositus
Paahdetut juurekset

Chilen pinot noir tai muut samasta rypäleestä tehdyt viinit sopivat mainiosti makean aromikkaiden juuresten kanssa.

Perinteiset kuivat tai puolikuivat brittityyppiset siiderit ja oluista lageroluet ovat myös kokeilemisen arvoisia valintoja.