Takaisin
Resepti

Paahteinen paprikadippi

Gluteeniton
Laktoositon
Vegaaninen

Paahteinen paprikadippi

Gluteeniton
Laktoositon
Vegaaninen
10 min
4 hlö
10 min
4 hlö

Tiedossa sipsi-ilta? Tee sipsien seuraksi dipattavaa: suosittu ranch-dippikastike, paahteinen paprikadippi tai tymäkkä Crispy chili -dippi.

Juomasuositus

Suolaisten sipsien kanssa nautittava dippikimara kaipaa rinnalleen raikasta juomaa. Pirteä & Hedelmäinen -makutyypin cava-kuohuviinit Espanjasta antavat pirtsakkaa hapokkuutta ja pientä paahteisuutta kokonaisuuteen.

Runsaan hiilihappoinen, alkoholiton vaalea lager-olut keventää naposteltavien suolaisuutta.

Valmistusaineet
  • 200 g paahdettuja paprikoita (säilyke)

  • 100 g cashewpähkinöitä

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 tl balsamietikkaa

  • ¼ tl suolaa

  • ½ tl mustapippuria

Valmistusohjeet
  1. Valuta ja kuivaa paahdetut paprikat. Paloittele ne tehosekoittimeen.

  2. Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla ja kaada ne paprikoiden päälle.

  3. Lisää valkosipulinkynsi, suola ja mustapippuria.

  4. Soseuta tasaiseksi.

Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström