Takaisin
Resepti

Perunaletut

Kasvisruokavalio

Perunaletut

Kasvisruokavalio
40 min
4 hlö
40 min
4 hlö

Paista perunoista rapeat, ilmavat pikkuletut vaikkapa sillikaviaarin tai punajuuripeston kanssa tarjottaviksi.

Juomasuositus

Raikas ja maltainen lager tai viinivaihtoehtoina hedelmäiset, sitruksiset ja kevyen paahteiset kuohuviinit tai samppanja.

Valmistusaineet
  • 500 g siikliä tai muuta maukasta perunaa

  • 4 munaa


  • 1 rkl voita

  • 1 dl kuohukermaa


  • 3 rkl vehnäjauhoja


  • 1 rkl perunajauhoja

  • suolaa, rouhittua valkopippuria myllystä

Paistamiseen

  • voita

Valmistusohjeet
  1. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Laita perunat siivilään ja valuta niistä vesi pois huolellisesti. Nosta perunat kulhoon ja murskaa niiden rakenne rikki esimerkiksi puuhaarukalla.

  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää perunoihin voi, keltuaiset, kerma ja mausteet. Sekoita. Lisää massaan jauhot.

  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto varovasti taikinaan. Paista letut heti voissa miedohkolla lämmöllä.

  4. Tarjoa lämpimänä sillikaviaarin, punasipulisilpun ja mädin kanssa. Kasvissyöjien letut päällystetään punajuuripestolla.