Takaisin
Resepti

Punajuuripesto

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Punajuuripesto

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
60+ min
60+ min

Tarjoile kasvissyöjälle punajuuripestoa esimerkiksi perunalettujen höysteenä.

Juomasuositus

Raikas ja maltainen lager ei pelästy punajuuripeston täyteläisyyttä. Viinin ystävälle lasissa maistuu hedelmäinen, sitruksinen ja kevyen paahteinen kuohuviini tai samppanja.

Valmistusaineet
  • 500 g eli noin 5 keskikokoista punajuurta

  • 1 valkosipulinkynsi


  • n. 0,5 dl oliiviöljyä


  • 0,5 dl raastettua parmesaania


  • 0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniä

  • 1 tl sitruunamehua

  • suolaa, mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

  • paahdettuja pinjansiemeniä, parmesaanilastuja

Valmistusohjeet
  1. Pese punajuuret. Keitä ne vedessä kypsiksi tai paahda 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kuori lämpiminä.

  2. Kuori valkosipuli. Kuutioi punajuuret. Laita aineet monitoimikoneeseen ja surauta karkeahkoksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä.

  3. Tarjoa perunalettujen tai paahdetun leivän kanssa.