Takaisin
Resepti

Raakamakkarahyrrät

Raakamakkarahyrrät

40 min
25 hlö
40 min
25 hlö

Muistatko vielä 70-luvun herkun, jossa nakki kääräistiin voitaikinaan? Nyt tuttu herkku päivitetään tälle vuosituhannelle: voitaikinaan piilotetaan laadukasta raakamakkaraa ja leikataan somiksi suupaloiksi.

Juomasuositus

Raikas ja tasapainoinen vaalea lager tai hedelmäinen, keskiasteisesti humaloitu ale kruunaavat tämän makkaraherkun.

Voit myös kokeilla marjaisaa ja raikasta pinot noiria Saksasta tai Itävallasta.

Valmistusaineet
  • 500 g voitaikinalevyjä 

  • 5 kapeaa raakamakkaraa, esim. lammasmakkaraa 

  • 1,5 rkl sinappia 

  • 3 rkl hienoksi raastettua parmesan-juustoa

Voiteluun

  • 1 muna 

Tarjoiluun

  • omenachutneya tai muuta mausteista hilloketta

Valmistusohjeet
  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kauli sulatetut taikinalevyt hieman ohuemmiksi. Sipaise levyille aavistus sinappia. Voitele reunat munalla. Nosta reunalle makkarat ja ripottele päälle parmesaania. Rullaa tiukoiksi rulliksi. Nosta saumapuoli alaspäin jääkaappiin noin 10 minuutiksi.

  2. Voitele taikinan pinta munalla. Leikkaa suupaloiksi. Kiinnitä halutessasi cocktail-tikulla tai nosta palat pieniin, tukeviin muffinivuokiin. Paista n. 20 minuuttia tai kunnes palat ovat kauniin värisiä ja makkara kypsää.

  3. Lusikoi paloille halutessasi hieman hilloketta.