Olutmarinoidut sipulirenkaat sopivat mainiosti oluen kanssa naposteltavaksi. Olutdippi kruunaa herkkuhetken.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Muistatko vielä 70-luvun herkun, jossa nakki kääräistiin voitaikinaan? Nyt tuttu herkku päivitetään tälle vuosituhannelle: voitaikinaan piilotetaan laadukasta raakamakkaraa ja leikataan somiksi suupaloiksi.
Raikas ja tasapainoinen vaalea lager tai hedelmäinen, keskiasteisesti humaloitu ale kruunaavat tämän makkaraherkun.
Voit myös kokeilla marjaisaa ja raikasta pinot noiria Saksasta tai Itävallasta.
500 g voitaikinalevyjä
5 kapeaa raakamakkaraa, esim. lammasmakkaraa
1,5 rkl sinappia
3 rkl hienoksi raastettua parmesan-juustoa
Voiteluun
1 muna
Tarjoiluun
omenachutneya tai muuta mausteista hilloketta
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kauli sulatetut taikinalevyt hieman ohuemmiksi. Sipaise levyille aavistus sinappia. Voitele reunat munalla. Nosta reunalle makkarat ja ripottele päälle parmesaania. Rullaa tiukoiksi rulliksi. Nosta saumapuoli alaspäin jääkaappiin noin 10 minuutiksi.
Voitele taikinan pinta munalla. Leikkaa suupaloiksi. Kiinnitä halutessasi cocktail-tikulla tai nosta palat pieniin, tukeviin muffinivuokiin. Paista n. 20 minuuttia tai kunnes palat ovat kauniin värisiä ja makkara kypsää.
Lusikoi paloille halutessasi hieman hilloketta.