Takaisin
Resepti

Rapea pork belly riojalle

Rapea pork belly riojalle

60+ min
6 hlö
60+ min
6 hlö

Herkullinen ja trendikäs pork belly valmistuu kokonaisena palana pitkään uunissa paistaen.

Juomasuositus

Rioja on karistanut vauhdilla hieman pölyistä mielikuvaansa ja pärjää maailmallakin hienosti. Kypsälle viinille sommitellaan lautaselle makupariksi kypsää lihaa.

Erilaiset padat ja nyhtölihat ovat omiaan riojan kanssa. Kokeile trendikästä, rapeaksi paistettua possun kylkipalaa eli pork bellyä.

Valmistusaineet
  • 2 rkl fenkolin- tai korianterinsiemeniä

  • 1 tl kokonaisia mustapippureita

  • muutama oksa timjamia

  • 2 tl suolaa

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • 1,5–2 kg luutonta possunkylkeä (pork belly)

  • 1 sitruunan mehu

Valmistusohjeet
  1. Paahda fenkolin- tai korianterinsiemeniä ja mustapippureita kuivalla, kuumalla pannulla hetki. Laita ne mortteliin timjaminlehtien, suolan ja kuorittujen valkosipulinkynsien kanssa. Murskaa tahnaksi. Sekoita joukkoon 2 rkl öljyä.

  2. Leikkaa possun rasvaan ohuita viiltoja. Varo ettei veitsi osu lihaan saakka. Hiero mausteseos possun pintaan. Anna maustua yön yli viileässä.

  3. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Paista 200-asteisessa uunissa puoli tuntia.

  4. Purista lihan päälle sitruunan mehu. Vähennä lämpö 175 asteeseen. Jatka paistamista 2 tuntia.

  5. Nosta lämpö 225 asteeseen. Paista vielä 30 minuuttia. Ota uunista, peitä foliolla ja anna makujen tasaantua vielä noin 15 minuuttia.

Tarjoa paahdettujen kasvisten kanssa.