Paahdetut kasvikset possulle

Espanjalaistyyliset paahdetut kasvikset sopivat erinomaisesti rapeaksi paistetun possun kylkipalan eli pork bellyn lisäkkeeksi.

Valmistusaineet

  • 1 pieni valkosipulinkynsi

  • 1 pieni kesäkurpitsa

  • 2 punaista paprikaa

  • 250 g kirsikkatomaatteja

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • sormisuolaa, mustapippuria myllystä

  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa

Valmistusohjeet

  1. Kuori valkosipuli. Leikkaa kesäkurpitsa paksuhkoiksi tikuiksi. Poista paprikoista kanta ja siemenet. Lohko paprikat. Laita kaikki kasvikset uunivuokaan. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Paista kasviksia 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Poista halutessasi paprikoista kuoret. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla.

Taroja rapean pork bellyn kanssa.

Vinkki: Perinteiset uunilohkoperunat sopivat hyvin toiseksi lisäkkeeksi. Jos haluat kastiketta, niin esimerkiksi klassinen punaviinikastike sopii hyvin makuun.