Takaisin
Resepti

Savusiikatahna

Gluteeniton

Savusiikatahna

Gluteeniton
60+ min
10 hlö
60+ min
10 hlö

Herkullinen savusiikatahna maistuu niin piparin kuin karpalonäkkärin parina. 

Juomasuositus

Savusiikatahnassa on mukavasti hapokkuutta ranskankermasta ja sitruunasta savun makua raikastamassa. Siksi hedelmäinen, hennon paahteinen samppanja sopii täydellisesti tahnalla kuorrutetun karpalonäkkärin pariksi. Rapsakan humalainen IPA tai raikas pils sointuvat herkun makumaailmaan hienosti.

 

Valmistusaineet
  • 500 g puhdistettua savusiikaa (n. 750 g kokonainen siika)

  • 150 g ruohosipuli tuorejuustoa

  • 200 g ranskankermaa

  • 1 sitruunan puristettu mehu

  • 1 ruukku tilliä hienonnettuna

  • mustapippuria

  • suolaa tarvittaessa

  • Koristeeksi:

  • tilliä

  • (punaravunpyrstöjä)

Valmistusohjeet
  1. Perkaa savusiika ja poista ruodot. 

  2. Lohko kala haarukalla ja hienonna palat, mutta jätä sattumiakin. 

  3. Sekoita kalaan tuorejuusto, ranskankerma, sitruunan mehu ja hienonnettu tilli. 

  4. Sekoita ja mausta pippurilla sekä tarvittaessa suolalla. 

  5. Koristele tillillä (ja halutessasi punaravunpyrstöillä). 

  6. Anna maustua pari tuntia peitettynä jääkaapissa. 

  7. Tarjoa näkkäreiden, esimerkiksi karpalonäkkärin, kanssa. Annoksesta tulee noin 6 dl valmista tahnaa.


Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen