Savusiikamoussea ja varhaisperunaa

Savusiika sopii perunan kanssa suloisesti yhteen.

Valmistusaineet

  • 10 pientä varhaisperunaa

Siikamousse
  • 200 g nahatonta ja ruodotonta savusiikaa
  • 1/2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
  • n. 1 dl majoneesia
  • 2 tl sitruunamehua
  • suolaa, valkopippuria, tuoreita yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Pese ja raaputa varhaisperunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Anna jäähtyä ja leikkaa perunoista päät pois siten, että ne pysyvät pystyssä.
  2. Käsittele siika nahattomaksi ja ruodottomaksi. Irrota kalapalat pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon ranskankerma ja sen verran majoneesia, että seos on tanakkaa. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla, ja jos haluat, lisää seokseen hienonnettuja yrttejä. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki
  • Voit myös käyttää pelkkää majoneesia halutessasi. Ranskankerma antaa mukavan, aavistuksen happaman maun seokseen.
  • Lusikoi siikamousse perunoille ja koristele halutessasi yrtinoksilla. Tahna maistuu hyvältä myös leivän tai Väinämöisen palttoonnappien kanssa.
  • Savusiika myydään nahallisena. Nahan paino saattaa olla jopa 1/3 kokonaispainosta, joten osta kalaa noin 300 g.