Miten rapuja syödään?

Näillä vinkeillä rapujen syöminen onnistuu ensikertalaiseltakin!

Varusta ensimmäiseksi leipälautaselle voideltu, tillisilppuun kastettu lämmin paahtoleipä. Kokoa leivän päälle mehevimmät ravunlihat. Huuhtaise välillä sormet mustaherukan lehdillä ja sitruunalla raikastetussa vesimaljassa.

Irrota sakset

Ota saksesta tukeva ote ja katkaise se ensimmäisen nivelen kohdalta. Ime ja pureskele nivelestä lihat ja mehut.

Katkaise saksien päät

Katkaise rapuveitsen kärjessä olevalla reiällä saksien päät. Irrota pienempi saksenosa ja imaise mehut.

Avaa saksi

Avaa suuren saksenosan reuna veitsellä ja kaiva sisällä oleva liha kokonaisena ulos. Nosta leivälle.

Irrota pyrstö
Irrota pyrstö vääntämällä keskiruumista. Tartu kiinni ravun jalkoihin, nauti imeskellen keskiosan mehuista ja naarasravun mädistä.
Käännä pyrstö ylösalaisin ja tee viilto

Käännä pyrstö ylösalaisin, leikkaa sen keskelle pitkä viilto ja poista pyrstölihan päällä oleva lihasuikale.

Halkaise lihas ja poista suoli
Halkaise pyrstön lihas ja poista veitsen kärjellä keskellä oleva tumma suoli. Pane lihat leivälle tai nauti leipä sitten, kun vaaleanpunainen ravunliha peittää koko leivän.

Kuvitus Taru Saxelin

Katso myös nämä vinkit