Näin avattu likööri säilyy

Liköörien säilyvyyteen vaikuttavat raaka-aineet, alkoholi- ja sokeripitoisuus, sekä se, paljonko juomaa on pullossa jäljellä. Kaikki liköörit kannattaa säilyttää avaamisen jälkeen valolta suojattuna. 

Kerma- ja munaliköörien säilyvyys

Kermalikööri säilyy avattuna noin kuukauden, sama koskee myös munaliköörejä. Kun tuote sisältää maitotuotetta tai kananmunaa, on tuotteen etiketissä, hintalapussa ja tuotesivullamme "rajallinen säilyvyys" -merkintä. Säilytä kerma- ja munaliköörit avaamisen jälkeen jääkaapissa. Ennen käyttöä pulloa on hyvä hieman ravistaa, jotta juoman koostumus tasoittuisi.

Kahviliköörin säilyvyys

Kahvilikööri säilyy avattuna pitkään, jopa vuoden päivät, mutta säilytyksen aikana juoman maku voi hiukan muuttua. Säilytä kahvilikööri  avaamisen jälkeen mieluiten valolta suojattuna, jääkaappi ei kuitenkaan ole välttämätön.

Marja- ja hedelmäliköörien säilyvyys

Laadukkaat, aitoja marjoja sisältävät liköörit säilyvät kauniina ja maukkaina noin puolesta vuodesta vuoteen avaamisen jälkeen, osa vahvemmista jopa muutamia vuosia. Säilytä likööri avaamisen jälkeen mieluiten valolta suojattuna, jääkaappi ei ole kuitenkaan välttämätön. 

Yrtti- ja mausteliköörien säilyvyys

Erilaiset yrtti- ja mausteliköörit säilyvät suuren sokeri- ja alkoholipitoisuutensa ansiosta avattuina pitkään, jopa useita vuosia. Pitkän säilytyksen aikana juoman maku voi kuitenkin hieman muuttua. Säilytä liköörit avaamisen jälkeen mieluiten valolta suojattuna, jääkaappi ei kuitenkaan ole välttämätön.