Millainen punaviini lahjaksi? Lue vinkit!

Laadukas viini on lahja, joka käy myös hänelle, jolla on jo kaikkea. Lue vinkit lahjaviinin valintaan.

  1. Onko lahjansaaja aloitteleva viini-ihminen vai kokenut harrastaja? Kehittyneeseen makuun sopivat runsaat, täyteläiset ja ryhdikkäät punaviinit, mutta kokemattomalle kannattaa poimia kevyempi ja pehmeämpi viini.

  2. Klassikot pitävät aina pintansa. Valitse viini arvoalueelta, kuten Ranskan Bordeaux’sta tai Bourgognesta, Italian Toscanasta tai Piemontesta tai Espanjan Riojasta. Näiden viinien runsaat ja ryhdikkäät maut sopivat hyvin ruokapöytään.

  3. Valitse viinityyppi, josta lahjansaaja varmasti pitää. Pakettiin voi toki sujauttaa myös hieman arvokkaamman version esimerkiksi suosikkialueen tai -rypäleen viinistä. Suosiiko saaja esimerkiksi Italian Veneton ripassoviinejä? Anna tällöin lahjaksi saman alueen arvostettu amarone.

  4. Anna oma suosikkisi. Lahja saa olla antajansa näköinen, joten voit valita oman lempiviinisi ja vaikka kertoa siihen liittyvän tarinan, miksi valitsit juuri tämän viinin. Alkon myyjät auttavat mielellään luonnehtimaan valitsemaasi viiniä.

  5. Yllätä saaja. Valitse viini maasta tai alueelta, jonka viinit ovat vielä suhteellisen harvinaisia. Jännittäviä punaviinielämyksiä voit valita esimerkiksi Georgiasta, Armeniasta, SloveniastaKroatiasta tai Kanadasta.

  6. Valitse viini ruoan mukaan. Jos saajalla on lempiruoka, poimi viini sille, tai sujauta lahjakassiin pullon seuraksi resepti. Vinkkejä toimiviin ruoan ja juoman yhdistelmiin saat Alkon myyjiltä sekä Yhdistä ja onnistu -osiosta.


Vinkit kokosi Lasse Pakarinen