Blinit

Blinit viihtyvät parhaiten tarpeeksi rasvaisuutta leikkaavaa hapokkuutta sisältävien juomien kanssa. Katso 3 täydellistä viini- ja olutsuositusta blinien makupariksi. Voit tarkistaa haluamasi tuotteen myymäläsaatavuuden tai tilata juoman ilman toimitusmaksua lähi-Alkoosi verkkokaupan kautta.

1. Kuohuviini blinien kumppanina

Kuohuviinit sekä samppanjat muodostavat blinien kanssa oivallisen makuparin.

Kuohuviinin valinnassa blineille on kaksi erilaista lähestymistapaa. Toisaalta hapokkaat, kypsän sitruksiset ja paahteiset viinit ovat erinomaisia blinien tovereita, kuten myös raikasta hedelmäisyyttä ja mineraalisuutta huokuvat kuohuvat. Blinien seuraan soveltuvat crémantitcavat ja erityisesti samppanjat

2. Hapokas valkoviini sointuu blinien kanssa

Valkoviineistä Alsacen riesling on usein hapokas ja lievästi makea, mikä sopii hyvin blinipäällisten voimakkaidenkin makujen, kuten raa’an sipulin kanssa. Myös alkoholittomat kuohuviinit ja alkoholittomat valkoviinit sopivat blinien seuralaisina.

3. Olut blinien makuparina

Blinien seuraksi perinteinen juoma on olut, sillä sitä voi olla jo blinitaikinassakin. Blinien ja kalatäytteiden kaveriksi tuleva olut on suuta raikastava, sitruksinen ja kukkainen indian pale ale, raikkaan kirpeä vehnäolut tai maukkaan aromaattinen lager tai pils. Lihatäytteiden kanssa hyvä valinta on tumma lager. Myös alkoholittomat oluet tarjoavat hyvän kumppanin blineille.