Hummeri ja langusti

Hummeri on arvostettu, erittäin maukas äyriäinen. Langusti muistuttaa hummeria, mutta sillä ei ole yhtä näyttäviä saksia. Molemmista valmistetuille ruoille sopivat samat, varsin runsasmakuiset juomat.

Juomasuositus
Hummeri ja langusti

Hummeri tarjotaan usein keitettynä ja viilennettynä tai vaihtoehtoisesti grillattuna. Molemmissa tapauksissa viini saa olla maultaan runsas, joten lasiin sopivat etenkin vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinit. Etenkin grillatun hummerin kanssa valkoviini voi olla jopa tammikypsytyksen pyöristämä runsas ja paahteinen -makutyypin viini.

Chardonnay on klassinen rypälevalinta. Hummerille valitaan erityisen usein Ranskan Bourgognen chardonnay, mutta voit hyvin harkita myös vaikka Uuden-Seelannin tai Yhdysvaltojen chardonnayta. Myös esimerkiksi Espanjan albariño ja samppanja toimivat hyvin ruoan aromikkaan raikkaana parina.

Hummeri à l'américaine ja hummeri thermidor ovat ruokia, joissa hummeria saattelee täyteläinen kastike. Runsas ja paahteinen valkoviini on niiden kanssa erityisen paikallaan. Halutessasi voit harkita myös juhlavasti samppanjaa tai kevyempää valkoviiniä, esimerkiksi vivahteikasta ja ryhdikästä rieslingiä tai valkoista châteauneuf-du-papea.

Yrteillä maustetuille kevyille hummeriruoille sopivat myös Sauvignon Blanc -lajikkeen vivahteikkaat ja ryhdikkäät viinit, joissa on itsessään tuoreen yrttistä aromikkuutta. Valitse viini esimerkiksi Uudesta-Seelannista tai Ranskan Loiresta.

Oluista hummerille kannattaa harkita esimerkiksi vaaleita, raikkaita ja aromikkaita pilsiä ja vehnäolutta. Jos haluat runsaamman oluen, valitse esimerkiksi belgialainen ale.