Katkaravut, jättikatkaravut

Katkaravut ja jättikatkaravut eli tiikeriravut ovat monipuolinen raaka-aine. Niitä voi syödä niin keitettyinä, salaateissa, pariloituina kuin muhennoksissa. Juoma saa olla yleisesti ottaen raikas ja suhteellisen kevyt.

Juomasuositus
Katkaravut, jättikatkaravut

Keitettyjen katkarapujen ja tiikerirapujen pyrstöt ovat sellaisenaan melko miedon makuisia. Valitse siksi raikas ja hapokas valkoviini joko pirteä ja hedelmäinen- tai vivahteikas ja ryhdikäs -makutyypeistä.

Myös olut saa olla vaalea ja melko kevyt, joten ota lasiin esimerkiksi lager tai vehnäolut

Viinivalinta voi kohdistua tarkemmin esimerkiksi Riesling-rypäleen kuiviin ja puolikuiviin viineihin. Myös vaikka sauvignon blanc ja pinot blanc sopivat hyvin. Voit harkita myös esimerkiksi Portugalin vinho verdeä tai Espanjan albariñoa, joissa on katkarapujen seuraan sopivaa kesäistä raikkautta ja kevyttä aromikkuutta.

Jos ruoka on erityisen mausteinen, myös viini voi olla aromiltaan hieman mausteinen. Valitse silloin esimerkiksi Pinot Gris-, Muscat- tai Gewürztraminer-lajikkeen viini.