Rasvaisten kalojen valkoviinivalintaa voi lähestyä kahdelta suunnalta. Viini voi olla
vivahteikas ja ryhdikäs -makutyypin raikashappoinen ja aromikas valkoviini, joka toimii kalaruoan raikastavana vastaparina. Toisaalta rasvaiselle kalalle voi valita myös
runsas ja paahteinen -makutyypin täyteläisen valkoviinin, jonka muhkeus toimii etenkin paistamalla valmistettujen kalaruokien kanssa.
Monelle tuhdille kalaruoalle sopii jopa punaviini, etenkin kevyen pään
marjaisa ja raikas. Yhdistelmästä tulee erityisen toimiva, jos punaviini tarjotaan viilennettynä.
Oluista kalaruokien seuraan sopivat etenkin vaaleat, raikkaat ja melko kevyet
lager ja
pils. Samoin
vehnäolut on useimmiten toimiva vaihtoehto. Rasvaisen kalan kanssa voit kokeilla myös aromikkaampia oluttyyppejä, sillä esimerkiksi
ale toimii usein hyvin.
Ruoan valmistustapa ja lisukkeet vaikuttavat kalaruokien makuun olennaisesti. Mitä voimakkaamman makuinen kokonaisuus on, sitä täyteläisempi juoma sen seuraan kannattaa valita.