Rasvaiset kalat

Rasvaisissa kaloissa on usein enemmän makua kuin vähärasvaisissa kalalajeissa. Siksi myös niille sopivat juomat voivat olla astetta runsaampia.

Juomasuositus
Juomasuositus
Rasvaisten kalojen valkoviinivalintaa voi lähestyä kahdelta suunnalta. Viini voi olla vivahteikas ja ryhdikäs -makutyypin raikashappoinen ja aromikas valkoviini, joka toimii kalaruoan raikastavana vastaparina. Toisaalta rasvaiselle kalalle voi valita myös runsas ja paahteinen -makutyypin täyteläisen valkoviinin, jonka muhkeus toimii etenkin paistamalla valmistettujen kalaruokien kanssa.

Monelle tuhdille kalaruoalle sopii jopa punaviini, etenkin kevyen pään marjaisa ja raikas. Yhdistelmästä tulee erityisen toimiva, jos punaviini tarjotaan viilennettynä.

Oluista kalaruokien seuraan sopivat etenkin vaaleat, raikkaat ja melko kevyet lager ja pils.  Samoin vehnäolut on useimmiten toimiva vaihtoehto. Rasvaisen kalan kanssa voit kokeilla myös aromikkaampia oluttyyppejä, sillä esimerkiksi ale toimii usein hyvin.

Ruoan valmistustapa ja lisukkeet vaikuttavat kalaruokien makuun olennaisesti. Mitä voimakkaamman makuinen kokonaisuus on, sitä täyteläisempi juoma sen seuraan kannattaa valita.